MAD Academy

Vegelingsweg 3 tm 6
8501 AB Joure

Mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel:
0513-11223344

Capoeira

Durf jij het aan?

Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans. Zij heeft haar wortels in soortgelijke spelen of riten die werden meegebracht door de Afrikaanse bevolking in de tijd van de slavernij in Brazilië. Twee mensen spelen het capoeiraspel in een door mensen gevormde cirkel, waarvan het hart een rij muzikanten is. Het spel is een uitwisseling van aanvals- en verdedigingstechnieken op muziek, waarbij de 'verdedigende' partij laag gebukte, ontwijkende bewegingen maakt. Kenmerkende bewegingen van het spel zijn de ginga; een swingende basisstap van waaruit alle mogelijke bewegingen voortvloeien. Capoeira ziet eruit als een combinatie van vele acrobatische bewegingen en draaitrappen.

Er is geen winnaar of verliezer, maar wie is sneller of creatiever? Wie heeft er meer kennis van de regels? Wie heeft meer ervaring? Capoeira is geen pure sport; het gaat niet slechts om bewegen maar ook om de muziek. Een beoefenaar van capoeira noemt men een capoeirista. Capoeira  is een combinatie van muziek maken, naar muziek luisteren en bewegen en reageren op die muziek. Er worden verschillende muziekinstrumenten gebruikt; de berimbau, atabaque (percussie instrument), pandeiro (tamboerijn), agogô (koebel) en reco-reco.

Capoeira is voor iedereen die van een uitdaging houdt.

Wat brengt Capoeira je nog meer:

  • Je verlegt je grenzen in kracht, lenigheid en energie
  • Je leert zelfverdedigingtechnieken
  • Je krijgt meer balans en zit fysiek lekker in je vel
  • Het geeft je meer zelfvertrouwen en ontspanning
  • Je ontdekt nieuwe instrumenten en ritmes.
  • Het is een superleuke manier om fit te worden

Bij capoeira draait het niet om het winnen, het gaat erom dat je samen een mooi en respectvol spel speelt. Dit alles leer je onder de begeleiding van een professionele Braziliaanse leraar Romano Pereira Corrêa, die jou de klanken en het ritme meegeeft van de echte Braziliaanse cultuur.

Klik hier voor een filmpje

capoeira flyer 4 april copy

Opgeven MAD SUMMER PARTY 2018

Locatie:

Vancore
Tolhuisweg 7a
in Joure

Aanvang: 18.00 uur

Klik hier

Jouster Skomkoppen voor het eerst de Straat op!

05-06-2018 JOURE – Goed gemutst en in een spiksplinternieuw tenue verleende dweilorkest de “Jouster Skomkoppen” afgelopen zaterdag voor de eerste keer haar medewerking lees verder...

nieuwsbrief februari 2018